Daigintų grikių šokoladas

Receptai

Šis daigintų grikių šokoladas yra vienas lengviausių patiekalų! Daiginti grikiai su šokoladu gali būti ne tas ingredientas, prie kurio esate įpratę, tačiau patikėkite, tai yra puikus skonių ir tekstūrų derinys. Daiginti grikiai tampa lengvi ir traškūs, o suporuoti su sodriu, tamsiu šokoladu, spanguolėmis, riešutais ir moliūgų sėklomis, tampa ne tik labai gražus, bet ir labai skanus!

 

 

Keletas dalykų, į kuriuos reikia atkrepti dėmesį:

  • Nusistatykite laikmatį ir neperkepkite grikių / riešutų, nes jie gali per greitai suskrusti.
  • Neperkepkite šokolado, nes jis sustings ir pasidarys purus. Geriausias būdas yra nuolat maišyti jį stikliniame dubenyje virš vandens puodo, įsitikinant, kad vanduo neliečia dubenėlio. Leisti visiškai ištirpti jau nukėlus nuo ugnies ir po to maišant iki vientisos masės.

Reikės:

  • ¼ puodelio daigintų grikių;
  • ¼ puodelio riešutų, stambiai pjaustytų;
  • ¼ puodelio moliūgų sėklų, stambiai pjaustytų;
  • ¼ puodelio džiovintų spanguolių;
  • 2 puodeliai (250g) pjaustyto tamsaus šokolado (arba tamsaus šokolado drožlių).

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Į kepimo skardą sudėkite riešutus, moliūgo sėklas ir daigintus grikius ir kepkite 5–6 minutes arba, kol labai lengvai paruduos. Praėjus pusei kepimo laiko – pamaišykite.
  2. Atsargiai ištirpinkite tamsų šokoladą dvigubame puode (arba mikrobangų krosnelėje po 20-30 sekundžių). Nukelkite nuo ugnies ir maišykite toliau iki vientisos masės.
  3. Į skrudintą mišinį įpilkite džiovintų spanguolių (atidėkite į šalį ¼ puodelio) ir suberkite jį į ištirpintą šokoladą ir tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Pabarstykite atsidėtu ¼ puodelio reišutų ant viršaus ir lengvai paspauskite.
  4. Šaldykite 30 minučių arba kol šokoladas sukietės. Išimkite iš šaldytuvo ir rankomis ar aštriu peiliu susmulkinkite į mažus gabalėlius. Likučius laikykite hermetiškame inde šaldytuve.

Visos teisės saugomos - TundraSnack.lt
Sukurta: PictureIDeas