Pikantiško skonio daigintų grikių dubenėlis

Receptai

Tai labai skanūs, pikantiški pusryčiai! Šis dubuo yra pilnas baltymų ir skonių, kad bet kuri diena prasidėtų tinkamai.

Daiginti grikiai turi sodrų, žemišką skonį, kuris puikiai dera su tokiomis daržovėmis kaip grybai ir špinatai. Šis receptas yra greitas ir lengvas, todėl visą rytą jūs būsite sotūs ir laimingi. Grikiai yra visaverčiai baltymai ir natūraliai neturi glitimo, todėl juos daiginame norėdami pagerinti virškinamumą, pagerinti skonį ir tekstūrą bei sutrumpinti jų gaminimo laiką.

Reikės:

  • ½ puodelio daigintų grikių (sausų)
  • 2 puodeliai grybų sultinio (tiks bet kuris sultinys, tačiau šiam receptui grybų sultinys tinka ypatingai gerai)
  • ½ mažo svogūno
  • 1 puodelis supjaustytų grybų
  • 1 puodelio susmulkintų špinatų
  • 2 kiaušiniai
  • druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimas:

  1. Daigintus grikius virkite iki 10 minučių, vietoj vandens naudodami grybų sultinį.
  2. Svogūną ir grybus supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite špinatus. Į keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus sudėkite svogūnus ir kepkite ant silpnos ugnies, dažnai maišydami kol suminkštės. Sudėkite grybus ir špinatus ir kepkite toliau, kol grybai bus minkšti.
  3. Į keptuvę suberkite virtus grikius ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Išjunkite šilumą, bet palikite keptuvę ant kaitlentės, kad ji būtų šilta.
  4. Paruoškite kiaušinius mėgstamu būdu (virti, kepti ir pan.). Grikių košę padalinkite į du dubenėlius, uždėkite paruoštus kiaušinius ir mėgaukitės!

Visos teisės saugomos - TundraSnack.lt
Sukurta: PictureIDeas