KAIP DAIGINTI GRIKIUS NAMUOSE?
Sveika gyvensenaKaip praturtinti savo šventinį (ir kasdienį) stalą vertingomis maistinėmis medžiagomis?
Kaip žinia grikiai pasižymi ypatingomis maistinėmis sąvybėmis – juose gausu geležies, kalcio, kalio, fosforo, jodo, cinko, fluoro, molibdeno, kobalto, B grupės vitaminų, folio rūgšties. Tačiau sudaiginta ši kruopa tampa tikru SUPER MAISTU – termiškai neapdoroti, daiginti grikiai savyje sukaupę milžinišką energiją, kuri reikalinga augalui užaugti, jų itin aukšta mineralinė vertė ir geras įsisavinimas.
Šiuo neįprastu laikotarpiu kviečiame savo kasdienį maistą gardinti daigintais grikiais, kurie sustiprins organizmą ir aprūpins jį vertingomis maistinėmis medžiagomis!
Kaip daiginti grikius namuose?
(Daiginimui renkamės žalius, termiškai neapdorotus grikius)
- Pusę stiklinės termiškai neapdorotų grikių užpilkite stikline vandens, mirkykite 15–20 min. Taip grikiai tampa gyvi ir pasiruošia dygti.
- Grikius sudėkite į sietelį, uždenkite drėgnu rankšluostėliu (kad neišdžiūtų). Skalaukite: 2–3 kartus per dieną.
- Grikius sietelyje daiginkite 1–1,5 paras.
- Po 16 valandų pasirodys balti daigeliai. Grikių daigeliai turėtų būti (svarbu!) ne ilgesni nei 2–3 mm.
- Sudygusius daigelius skalaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir sudėkite į indą.
- Grikių daigus galite laikykite šaldytuve (iki 3 dienų) arba sudžiovinkite (palikite džiūti sietelyje arba išdžiovinkite džiovyklėje).
Na, o jei grikių daiginimui laiko nėra, mes Jumis pasirūpinome – TUNDROS daigintų džiovintų grikių visada galite įsigyte čia