KAIP DAIGINTI GRIKIUS NAMUOSE?

Sveika gyvensena

Kaip praturtinti savo šventinį (ir kasdienį) stalą vertingomis maistinėmis medžiagomis?

Kaip žinia grikiai pasižymi ypatingomis maistinėmis sąvybėmis – juose gausu geležies, kalcio, kalio, fos­foro, jodo, cinko, flu­oro, molib­deno, kobalto, B grupės vit­a­m­inų, folio rūgšties. Tačiau sudaiginta ši kruopa tampa tikru SUPER MAISTU – ter­miškai neapdoroti, daig­inti grikiai savyje sukaupę milžinišką energiją, kuri reikalinga augalui užaugti, jų itin aukšta min­er­a­linė vertė ir geras įsisavinimas.

Šiuo neįprastu laikotarpiu kviečiame savo  kasdienį maistą gardinti daigintais grikiais, kurie sustiprins organizmą ir aprūpins jį vertingomis maistinėmis medžiagomis!

Kaip daiginti grikius namuose?

(Daiginimui renkamės žalius, termiškai neapdorotus grikius)

  • Pusę stik­linės ter­miškai neap­dorotų grikių užpilkite stikline van­dens, mirkykite 15–20 min. Taip grikiai tampa gyvi ir pasiruošia dygti.
  • Grik­ius sudėkite į sietelį, uždenkite drėgnu rankšlu­ostėliu (kad neišdžiūtų). Skalaukite: 2–3 kar­tus per dieną.
  • Grik­ius siete­lyje daiginkite 1–1,5 paras.
  • Po 16 valandų pasirodys balti daigeliai. Grikių daigeliai turėtų būti (svarbu!) ne ilgesni nei 2–3 mm.
  • Sudy­gu­sius daigelius skalaukite po tekančiu van­de­niu, nusausinkite ir sudėkite į indą.
  • Grikių dai­gus galite laikykite šaldy­tuve (iki 3 dienų) arba sudžiovinkite (palikite džiūti siete­lyje arba išdžiovinkite džiovyklėje).

Na, o jei grikių daiginimui laiko nėra, mes Jumis pasirūpinome – TUNDROS daigintų džiovintų grikių visada galite įsigyte čia

Visos teisės saugomos - TundraSnack.lt
Sukurta: PictureIDeas